Здравейте, Колеги! От март месец тази година съм горд собственик на Алфа 156 1,9 jtd. Доволен съм от автомобила, но от скоро забелязвам неравномерна работа на двигателя на празен ход. Правих диагностика, всичко е нормално, без грешки. Филтрите са сменени, автомобила е обслужен. Пробвах принудително да затворя EGR-клапана, обаче няма промяна. Забелязвам, че при съвсем леко повишаване на оборотите, двигателя заработва чудесно. Може ли по електронен път чрез тестер да се вдигнат оборотите? Благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Неравномерен празен ход
Collapse
X
-
По принцип,може да се вдигнат базисните обороти,но най-вероятно нямаш нужда от това.Вероятно е позацапана някоя от дюзите и за това прави така.Сигурно много я галиш,а те обичат и да ги поразтриваш от време на време.Сипи и хубава нафта и малко добавка и я поразтъркай някъде по-здраво.Почти съм сигурен,че после пак ще мърка.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
-
Преди "разтривката" си почисти и дебиЛомераAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Благодаря за бързия отговор. Дебитомера съм го чистил вчера, защото си сменях маслото и филтрите, "продухвам" я редовно, даже и MAP-сензора на всмукателния колектор чистих. Интересното е, че проблема го прави когато си иска. Понякога играят оборотите, понякога работи добре.
Comment
-
Работят ли други консуматори, когато си на празен ход или не? Примерно климатик, CD, фарове. Пробвай когато си на празен ход да спреш всичко, само мотора да работи и виж дали се държи по същия начин.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Пробвал съм с включени фарове и климатик, с всичко изключено и няма промяна. Понякога сензора за външна температура се "бъзика" и ми показва -50С.Възможно ли е мотора да бърка подаването на гориво заради външната темпераура и от там да се получаватази неравномерна работа на празен ход?
Comment
-
Първоначално публикувано от qwertyboy Покажи съобщение..... Какви трябва да са стойностите на дебитомера? По какъв начин да вдигна оборотите електронно?
Ето ти малко стойности на празен ход:http://www.clubalfaromeo.com/forum/a...3&d=1297540210Last edited by myato; d.m.y г., 13:51.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от qwertyboy Покажи съобщениеКолеги, има ли някой компетентен по Алфите в Пловдив. Телефонче ако може! Благодаря....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
Comment